Afrika tál

Afrika tál

A csicseri borsót áztassuk be egy órára, majd ha leszűrtük, egy liter sós vízben főzzük meg erős lángon. A hagymát vágjuk apróra, majd pároljuk üvegesre egy kevés olajon, ezután adjuk hozzá a feldarabolt bárányhúst, a fokhagymát valamint a sáfrányt. Borral óvatosan locsolgatva pároljuk meg.

Ha a hús már félig megpuhult, tegyük hozzá a nagyobb karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet és a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot. Ízesítéshez koriandert használhatunk. Gazdagítsuk csicseriborsóval és mazsolával ízlés szerint. A kuszkuszgrízt áztassuk be negyed órára, majd tegyük egy szűrőbe és helyezzük a húsos edényre főzés közbe. Az edényt fedjük le és pároljuk együtt őket fél órán keresztül. Vegyük le a szűrőt, tegyük a kuszkuszt egy előmelegített tálra, sózzuk meg és keverjük el némi olajjal a tálon, hogy az összetapadt szemek szétváljanak.

Tálaláskor tegyünk előbb a kuszkuszt a tányérra, majd merítsünk rá igény szerint a finom zöldséges-zaftos bárány egyvelegből.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email