Alföldi sertésszelet

Alföldi sertésszelet

Csontozzuk ki a karajt majd pedig szeleteljük fel. Mindkét oldalát klopfoljuk ki lazán ki, borssal szórjuk meg, majd pedig mártsuk bele lisztbe. A hússzeleteket forró olajon süssük át, majd tegyük át a húst egy másik serpenyőbe.

A megmaradt olajban pároljuk üvegesre a hagymát, valamint a füstölt szalonnát, szórjuk meg pirospaprikával, pörköljük meg kissé. Ezt pedig öntsük rá előbb félretett sertésszeletekre.

Karikázzuk fel ízlésesen a debreceni kolbászokat, erre tegyük rá a felszeletelt paradicsomit és paprikát. Öntsük fel némi vízzel, majd pároljuk puhára. Ha minden megpuhult, keverjük a zaftba a tejfölt és még egy alkalommal forraljuk át.

Kínáljuk sült burgonyával és fejes salátával.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (4.8 /5)
  • 2 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email