Almás karaj

Almás karaj

A karajt tisztítsuk meg, majd anélkül, hogy átvágnánk őket, ujjnyi közökkel vágjuk be. Egy kevés vajon dinszteljük üvegesre a felvágott hagymát, adjuk hozzá a megtisztított, lereszelt almát és zellert. A petrezselyem zöldjét vágjuk fel megfelelő finomságúra és ízesítsük vele az almás keverékünket.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd vegyük le a tűzről a serpenyőt. A hús minden vágatába töltsünk bő egy kanálnyi keveréket. Szórjuk meg az így előkészített karajt némi sóval, tegyünk tetejére vajdarabkákat, majd az egészet egy hőálló, lefedhető tálba tegyük be, majd és öntsünk alá egy kis vizet. Mérsékelt hőmérsékleten süssük legalább fél órán keresztül.

A tálalás során szeleteljük fel úgy, hogy minden karajszeletre jusson elegendő almás töltelék. Az ételhez köretként kiváló köret a burgonyapüré.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email