A vesepecsenyéről távolítsuk el óvatosan a hártyás részt, majd dörzsölje be borssal, valamint mustárral is kenjük be. Vegyünk egy darab alufóliát, majd az egyik oldalát kenjük be olajjal, majd pedig tekerjük rá a húsra. Az érleléshez 3 napig tartsuk hűtőben, majd ezt követően használjuk.
A megfelelő idő elteltével a rostokra merőleges irányban tűzzük meg felcsíkozott szalonnával, sózzuk meg majd egy kis olajban pirítsuk meg. Forgassuk gyakran az olajba, hogy minden oldala megfelelően átsüljön.
Ha eléggé megpirult, tegyük be egy tepsibe, majd egy előre melegített sütőben közepes lángon süssük 15-20 percig, miközben locsolgatjuk a saját levével. A bélszín akkor a legfinomabb, ha a külseje ropogós, a belseje pedig omlós marad.
A húst vegyük ki a tepsiből, majd a megmaradt lébe keverjük bele a sűrített paradicsomot, lisztet, valamint adjunk hozzá egy kevés vizet is. A keveréket szűrjük le, majd tálaljuk a hússal együtt.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.