Aszalt szilvás csirkecomb

Aszalt szilvás csirkecomb

A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd szárítás után lehúzzuk a bőrt róluk és félbevágjuk őket.

A vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeget megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

Az olajat elkezdjük hevíteni, majd üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, valamint a fokhagymát.

Ha a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a csirkecombokat is. Az ízesítéshez használjunk kurkumát, köményt, valamint sózzuk meg.  Pirítsuk legalább 10 percig, majd öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot, egy kis vizet majd pedig keverjük össze alaposan.

A ragu elkészítéséhez reszeljük a gyömbért, és adunk hozzá fahéjat, aszalt szilvát, 1 csipet sáfrányt, valamint a 2 lime levét. Alaposan összekeverjük őket, majd adjuk hozzá az ételhez. Folyamatos kevergetés mellett főzzük legalább fél órán keresztül, amíg a hús megpuhul. Ha elég puha a hús, hozzáadjuk a tejszínt is, majd néhány percig még főzzük.

Tálaláskor friss petrezselyem zöldjével díszíthetjük az ételt.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email