Babfőzelék oldalassal

Babfőzelék oldalassal

Az oldalasból szeleteket vágunk, majd vízbe tesszük őket, lehetőleg még az előző nap.A babot előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe.

Ha a hús már elég régóta ázik, egy fazék vízben elkezdjük főzni a szeleteket, egészen addig, amíg meg nem puhulnak.

A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A szárazbabot is elkezdhetjük főzni, melyhez adjuk hozzá a babérleveleket.

A babot feltesszük főni, beletesszük a babérlevelet, az apróra vágott hagymákat. Adjunk hozzá némi cukrot, a paprikakrémet, a köményt, valamint borsot ízlés szerint.

Amikor a bab elég puha és a hús is elkészült, akkor a húst a babhoz öntjük a levével együtt. Amennyiben szükséges, sóval ízesíthetjük.

A rántás elkészítéséhez adjunk a zsírhoz némi pirospaprikát, valamint némi vizet. Keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a főzelékhez. Kezdjük el forralni, majd adjunk hozzá a pici ecetet, valamint tejfölt a még jobb íz érdekében.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email