Bableves füstölt pulykacombbal

Bableves füstölt pulykacombbal

A bableves füstölt pulykacombbal egyike a babból készült ételeknek, rengeteg változata van. Valaki csirke vagy marhússal készíti el a bablevest, de vannak akik a pulykához ragaszkodnak. Az alábbi recept nekik kedvez.

Bableves füstölt pulykacombbal receptje

A füstölt pulykacombot mossuk meg, majd pedig hideg vízben kezdjük el főzni.

A habját folyamatosan szedjük le és adjuk hozzá az beáztatott barna babot. Főzzük együtt addig, amíg félig megpuhult, majd pedig adjuk hozzá az egészben hagyott paradicsomot és a kicsumázott paprikát, valamint a kaporcsokor felét, melyet kössünk cérnával össze.

A sóval eleinte csak óvatosan ízesítsünk, hagyjuk a főzés végére, mert a füstölt hús erős alapból erős ízt eredményez. Ha minden hozzávaló megpuhult, vegyük ki a paradicsomot, paprikát és a húst. Készítsünk hozzá fokhagymás rántást és adagoljuk a leveshez. Utolsó lépésként szórjuk meg a megmaradt, apróra vágott zöld kaporral a levest.

A leves tálalása, az utolsó lépés

A fazekat vegyük  le a tűzről és az ízén még savanyíthatunk egy kicsit némi ecet hozzáadásával. A húst fejtsük le a csontjáról és tálaljuk külön tálaljuk a leves mellé. A leves íz világához nagyon jól illik az ecetes lila hagymasaláta, valamint a tejföl.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email