Tepsis karfiol

Baconos tepsis karfiol

Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk az összezúzott fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd pedig felöntjük tejjel. Addig keverjük, míg nem lesz csomómentes.

Hozzáadjuk a krémsajtot, a cheddar sajtot és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a mártásunkat, ha elkészült, tegyük félre.

Egy másik serpenyőben elkezdjük sütni a bacont, de nem teljesen ropogósra.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló edény belsejét kivajazzuk.

A feldarabolt karfiolt és brokkolit blansírozzuk, majd a karfiolok felét is elhelyezzük a tepsibe.

Ráöntjük a mártás felét is, a szeletelt bacon és a hagyma felét is. Ezután újabb adag karfiolt öntünk a tepsibe, ismét beleszórjuk a bacont, a hagymát, rárakjuk a néhány darab brokkolit és hozzáadjuk a maradék mártást is. A tetejét még megszórjuk reszelt sajttal. 170 fokon 30 percen keresztül készre sütjük.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter