Bakacsupor

Bakacsupor

A marhahúst daraboljuk fel egyforma méretű kockákra. A vöröshagymát szeleteljük föl, a fokhagymát pedig pépesítsük. A sárgarépát alaposan tisztítsuk meg folyó víz alatt, majd pedig vágjuk nagyobb karikákra.

A paradicsomokat dobjuk forró vízbe, hogy a héjukat könnyedén lehúzhassuk, ezután vágjuk fel őket 6-8 darabra. A paprikákat magozzuk ki, majd pedig kockázzuk föl. Hevítsük fel az étolajat, dobjuk bele a húst, valamint a köményt, folyamatosan kevergetve süssük legalább 5 percen keresztül. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, majd együtt pirítsuk őket még tovább. Adjuk hozzá paprikát és a répát, majd a paradicsomot is.

Öntsük fel 2 dl marhahúslevessel és az egészet pároljuk puhára. A későbbiekben, ha étel leve elfőtt, kevés vörösborral locsoljuk meg. Ha a hús és a zöldség félig megpuhult, gazdagíthatjuk az elegyet babbal, vörösborral locsolgassuk, valamint sózzuk meg. Tálalás során a tál aljába halmozzuk fel a rizst, majd bőven rakjuk meg a laktató, ízletes húsos ételünkkel. Az étel kiváló kiegészítője lehet a behűtött kovászos uborka is.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email