Bakonyi borda

Bakonyi borda

Mossuk meg a sertéskarajt, majd pedig szeleteljük föl, sóval és borssal szórjuk meg, majd pedig lisztezzük be. Ezt követően egy kevés olajon süssük őket pirosra. Ha megsültek, szedjük ki és lehetőség szerint tartsuk melegen. A maradék zsiradékon pirítsuk meg az apróra vágott füstölt szalonnát, adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, majd a finomra felszeletelt csiperkét.Fedő alatt pároljuk meg.

Az ízesítéshez paprikát és áttört paradicsommal, kevés borsot és sót használjunk. Helyezzük vissza bordákat a gombás egyvelegbe, és ha a hús elég puha, akkor a levét besűríthetjük tejfölös habarással. Végső lépésként az ételt szórjuk meg gazdagon apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

A tálaláshoz rizs, vagy tészta is jó választás lehet.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email