Báránymusszaka

Báránymusszaka

A padlizsánt hámozzuk meg és vágjuk egy centiméter széles szeletekre. Sózzuk meg őket és forgassuk meg lisztben. A szeleteket felhevített olajon süssük át. A paradicsomok héját forró vízbe mártva könnyedén lehúzhatjuk, majd pedig vágjuk a padlizsánhoz hasonló méretű karikákra. A vöröshagymát pirítsuk meg olajon, majd keverjük hozzá a darált húshoz. Ízesítéshez használhatunk finomra zúzott fokhagymát, rozmaringot, oreganót, valamint ízlés szerint sót és borsot.

Zsírozzunk ki egy hőálló tálat, és a padlizsán felével béleljük ki. Erre rakjunk rá a paradicsom felét, majd a húsos masszánkat. Ezután újra padlizsán és paradicsom következik. A tálunk tetejét hintsük meg még egy kis oreganóval.

A tojásokat keverjük fel. és a tejföllel keverjük össze. Ízesítéshez használjunk sót, borsot, majd öntsük az egészet a musszaka tetejére. A hőálló tálat helyezzük hideg sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 60-70 percen keresztül.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email