Lasagne

Bolognai lasagne

A raguhoz elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, majd egy kis olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és egy kis vizet öntve alá puhára pároljuk. Ha szépen megpuhultak, összeturmixoljuk.

A hagymát apróra kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd szórjuk meg a rozmaringgal, reszelt fokhagymával. Főzzük őket 30-40 percig. Ha már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét és némi ketchupot, majd pedig forraljuk össze.

A besamelmártáshoz a vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk meg, aztán adjunk hozzá tejet.. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Forralás közben sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

Egy tűzálló edényt vajazzunk ki, majd első rétegként besamelmártást használjunk. Következő rétegként ráfektetjük a száraz tésztalapokat, egy réteg a bolognai raguból, majd pedig egy reszelt sajt réteg. A megfelelő vastagság eléréséig ismételjük a rétegeket.

A legfelső tésztaréteget a maradék besamellel öntjük fel, majd a tetejét vaj darabkákkal szórjuk meg.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd 40-50 percig süssük az ételt. A tetejét szórjuk meg sajttal, majd hagyjuk állni néhány percet.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter