Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

A húst megtisztítjuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk fel.

A vöröshagymát megtisztítjuk a héjától, majd apróra vágjuk. A felvágott hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal. majd a felkockázott húst rárakjuk, az egészet alaposan összekeverjük. Annyi vizet adjunk hozzá, amennyi éppen ellepi a húst. Ha a hús megfőtt, húsdaráló segítségével finomra ledaráljuk.

Egy fazékban kezdjünk el vizet forralni, adjunk hozzá egy kis sót, majd a forrásban lévő vízbe helyezzük bele a spagetti tésztát.

Egy nagy lábasban öntsünk pár decit a megmaradt szaftból, majd adjuk hozzá a húst is. Ha elkezdett forrni, hozzáadjuk a paradicsomlevet is. Ízesítéshez használjunk sót és borsot, valamint oregánót, bazsalikomot. Az étel néhány perc alatt összefő. Mostanra már a tészta is elkellett hogy készüljön, a szűrést és csepegtetést követően keverjük őket össze. Az ételt a tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal is.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email