Borókás birkacomb

Borókás birkacomb

A birkacombot folyó víz alatt alaposan megmossuk és leitatjuk. Ezután körülbelül 12 órára tegyük pácba, alkalmanként megforgatva a combot. A pác elkészítéséhez keverjük össze az ízesítőket olajjal, ecettel és a felkarikázott citrommal, majd forgassuk bele jól a birkacombot. Ezután fedjük be és tegyük a hűtőbe, majd forgassuk bele jól a combot.

Felhasználáskor tűzdeljük meg a húst füstölt szalonnával, tegyük bele egy tepsibe, majd a felforrósított zsírt locsolgassuk rá a megmaradt páclével együtt a húsra. Öntözgessük sűrűn saját zsírjával, mindaddig, míg aranyszínűre sül. Ekkor kivehetjük a tepsiből, a visszamaradt pecsenyeléhez hozzákeverjük a tejszínt és a tejfölt, majd pedig még egyszer újra melegítjük. Ezt követően majd szűrjük le és tálaljuk föl. Köretként használhatunk párolt rizst valamint narancskarikákat.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email