Burgonyakrémleves

Burgonyakrémleves

A burgonyákat hámozzuk meg, mossuk meg alaposan, majd kockázzuk fel őket.

A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk, a fokhagyma héját távolítsuk el, majd zúzzuk szét őket. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ha a vöröshagyma elkészült, adjuk hozzá a szétnyomott fokhagymát, valamint a 2 darab babérlevelet és a majorannát.

Keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá a burgonyát. Adjunk hozzá némi vizet, majd borssal, sóval fűszerezzünk. A burgonyát főzzük addig, amíg meg nem puhul.

Adjuk hozzá a tejszínt, majd dolgozzuk át a levest egy botmixerrel. Ezután forraljuk fel ismét, majd el is készültünk. A leves gyöngyöt csak a tálalást követően adjuk hozzá.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email