Csirkecomb tárkonyos vajjal

Csirkecomb tárkonyos vajjal

A fűszeres vaj elkészítésével célszerű kezdeni, mivel idő kell, hogy az ízek összeérjenek benne. A tárkonyt apróra vágjuk fel, majd fokhagymanyomóval préselünk szét egy gerezd fokhagymát és keverjük össze vajjal. Adjunk hozzá sót, a citrom teljes levét, borsot, majd formáljunk belőle hengert, és tekerjük be alufóliába. A felhasználásig tároljuk hűtőben.

A csirkecombokat filézzük ki, majd alaposan sózzuk, borsozzuk meg. A maradék vajat keverjük el alaposan az apróra vágott tárkony levéllel, majd jó vastagon kenjük be vele a combok belsejét. A combokat tekerjük össze, majd csavarjuk bele őket 1-1 bacon szeletbe. A bacon rögzítését hústűvel biztosíthatjuk.

A tekercseket egy hőálló edénybe helyezzük bele, majd borítsuk be alufóliával. Süssük legalább 30 percen keresztül, majd pedig vegyük le a tetejéről az alufóliát. Ezután süssük jó ropogósra őket. A hűtőbe rakott vajból vágjunk karikákat, majd díszítésként helyezzük őket az elkészült étel tetejére.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter