Csirkemell pörkölt

Csirkemell pörkölt

A csirkemellet tisztítsuk meg, szárítást követően pedig vágjuk fel kisebb méretű kockákra.

A vöröshagyma héját távolítsuk el, majd vékony, apró darabokra vágjuk fel.

Egy serpenyőben felforrósított olajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, ha elkészült, adjuk hozzá a 4 darabra vágott paradicsomot, valamint a csíkokra vágott paprikát és pároljuk össze őket.

Ha megpároltuk őket, adjuk hozzá a csirkemellet, és süssük addig, míg ki nem fehéredik teljesen.

Vegyük le a tűzről, majd ízesítsük a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsünk rá 1 deci vizet, majd tegyük vissza a serpenyőt a tűzre. Tegyünk rá fedőt, majd 25-30 perc főzzük puhára az ételt.

A tésztát forró vízbe főzzük ki, melybe egy kis sót is tettünk. Ha elkészült, szűrjük, majd csepegtessük le, és keverjük össze a hússal.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email