Csülkös babfőzelék

Csülkös babfőzelék

Csülkös babfőzelék

2 db csülök, 4 db konzervbab, 1 szál kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál fűszerpaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, 1 db babérlevél, 1 doboz tejföl, olaj, só, bors

 

A csülköt megtisztítjuk, majd hideg, sós vízben elkezdjük főzni. Főzzük legalább egy órán keresztül, majd adjuk hozzá a fokhagymát, valamint a babérlevelet. Főzzük még legalább 2 órát, amíg el nem készül.

A vöröshagymát megtisztítjuk, majd pedig apró darabokra vágjuk fel. Forró olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, valamint a fűszerpaprikát. A babkonzerveket szűrjük le, majd ha lecsepegtettük, adjuk hozzá a hagymához.

Ízesítsük sóval, borssal, majd adjunk hozzá némi lisztet, valamint a csülök főzőlevéből is egy keveset.

A kolbászt karikázzuk fel, majd adjuk hozzá a főzelékhez. A csülökről fejtsük le a húst, szeleteljük fel, majd keverjük bele a főzelékbe. Tálaláskor adjunk hozzá némi tejfölt is.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email