Délvidéki bárányfalatok

Délvidéki bárányfalatok

Zúzzuk pépesre a fokhagymát és a bárány vagdaltat, majd keverjük össze, adjuk hozzá a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlét, tojást. A keveréket fűszerezzük meg, majd tegyük félre 10-15 percre.

Vizezzük be a kezünket, majd a keverékből formázzuk kisebb méretű pogácsákat, nyomjuk őket össze laposra, valamint kenegessük át őket olajjal. Süssük őket át rostélyon, mindkét oldala körülbelül 10 perc sütést igényel.

A saláta elkészítéséhez mossuk meg a paradicsomot, majd szeleteljük fel őket. Szedjük őket 4 felé, majd reszeljük rájuk sajtot, valamint adjunk hozzá bazsalikomot. Locsoljuk meg őket citromlével és némi olívaolajjal. Sózzuk meg őket ízlés szerint, majd díszítésként adjuk hozzá olíva bogyókat is. Ha elkészült hűtsük be fogyasztás előtt.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email