Egybensült borjúcsülök

Egybensült borjúcsülök

Előbb készítsük el a salátát, hogy idejében behűthessük. Ehhez a savanyú káposzta levét csavarjuk ki, vágjuk fel apróra, majd kevés olajon dinszteljük meg. A burgonyát sós vízben főzzük meg, majd pedig hámozzuk meg és vágjuk fel karikákra.

A maradék olajon süsük meg a köménymagot, adjuk hozzá a burgonya szeleteket, majd ha minden kihűlt, akkor egy nagyobb tálban keverjük össze a káposztával.

A csülköt jól dörzsöljük át a  finomra vágott fokhagymával. Szórjuk meg sóval, borssal, paprikával, adjunk hozzá kakukkfüves olajat, majd hagyjuk pihenni körülbelül fél órán keresztül. Ez idő alatt  az ízek jól átjárják a húst.

Tegyünk egy tepsibe 2 evőkanál zsírt, melegítsük fel, majd forgassuk át rajta a borjúcsülköt, ezzel bejárva a hús pólusait. Ez után egy kevés vizet hozzáadva tegyük be a sütőbe. Gyakran forgassuk meg és locsoljuk, így süssük pirosra.

Tálaláskor a csülökhöz mellé tálaljunk a burgonyasalátából is.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email