Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg marhalapocka
15 dkg füstölt szalonna
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1,5 dl fehérbor
1 paradicsom
1 paprika
1 csokor petrezselyemzöld
A húst vágjuk fel, lehetőleg vékony csíkokra. A füstölt szalonnát feldaraboljuk és nagyobb lábásban alaposan megpirítjuk. Szedjük ki a zsírból a pirított szalonnát, a kisült zsírjában pároljuk üvegesre a felszeletelt vöröshagymát, valamint a fokhagymát. Tegyük bele a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd rakjunk rá fedőt.
Előbb hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon meg. Ha félig megpuhult, hozzáadhatjuk a csíkokra vágott paprikát és a héjától elválasztott, felszeletelt paradicsomot. Eközben locsoljuk meg néha egy kis fehérborral. Ha a tokány lesült zsírjára, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tálaláskor során kínálhatunk hozzá forró túrós csuszát, melynek tetejét szórjuk meg a korábban kisütött szalonnakockákkal.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.