Erdélyi marhatokány

Erdélyi marhatokány

Hozzávalók 4 személy részére:

80 dkg marhalapocka

15 dkg füstölt szalonna

2 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

1,5 dl fehérbor

1 paradicsom

1 paprika

1 csokor petrezselyemzöld

 

A húst vágjuk fel, lehetőleg vékony csíkokra. A füstölt szalonnát feldaraboljuk és nagyobb lábásban alaposan megpirítjuk. Szedjük ki a zsírból a pirított szalonnát,  a kisült zsírjában pároljuk üvegesre a felszeletelt vöröshagymát, valamint a fokhagymát. Tegyük bele a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd rakjunk rá fedőt.

Előbb hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon meg. Ha félig megpuhult, hozzáadhatjuk a csíkokra vágott paprikát és a héjától elválasztott, felszeletelt paradicsomot. Eközben locsoljuk meg néha egy kis fehérborral. Ha a tokány lesült zsírjára, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tálaláskor során kínálhatunk hozzá forró túrós csuszát, melynek tetejét szórjuk meg a korábban kisütött szalonnakockákkal.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email