Finom nyúlleves

Finom nyúlleves

A nyulat daraboljuk fel, ha nagyon zsíros, akkor a zsíros részből le is vehetünk valamennyit.  Ezt követően hideg vízben kezdjük el főzni. Ha a víz felforrt, a habját szedjük le. A zöldségeket tisztítsuk meg. A répákat először hosszában majd keresztben is vágjuk fel. A zellert úgyszintén szeleteljük fel. Amennyiben a csiperkegombánk apró, akkor egyben is hagyhatjuk, a nagyobb darabokat nyugodtan felvághatjuk. Vágjuk le a kelbimbó külső leveleit, majd pedig vágjuk félbe.

A hagymát és a paradicsomot egyben hagyjuk, a paprikából eltávolítjuk a magházat. Először a répát és a petrezselymet tegyük a levesbe, ezt követően a hagymát, paprikát, paradicsomot is hozzáadhatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.  A gombát és a kelbimbót utolsóként adjuk hozzá.

Ha a levesünk elkészült, emeljük ki a húsdarabokat és tartsuk őket melegen. Távolítsuk el a levesből a hagymát, paradicsomot, paprikát, majd a levest egy tálba öntve szórjuk meg vágott zöldpetrezselyemmel. A húst külön tálon is kínálhatjuk hozzá.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email