A karajból ujjnyi vastagágú szeleteket vágunk, majd megsózzuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal. A hússzeleteket helyezzük egy tepsibe, majd hozzáadjuk a fokhagymát is összezúzva. Adjunk hozzá némi olajat és vizet, majd fedjük le alufóliával.
Helyezzük a hússzeleteket egy 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük őket fél órán keresztül, ezután fordítsuk meg a húst, és süssük további 15 percig.
A karfiolt szedjük szét kisebb darabokra, majd sós vízben pároljuk meg őket.
A besamell mártás elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Adjuk hozzá annyi tejet, hogy megfelelő legyen a sűrűsége. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel.
A húshoz adjuk hozzá a megpárolt karfiolt, majd öntsük hozzá a besamell mártást is. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és helyezzük vissza sütőbe addig, amíg a sajt meg nem olvad.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.