Fokhagymás Dubarry szelet

Fokhagymás Dubarry szelet

A karajból ujjnyi vastagágú szeleteket vágunk, majd megsózzuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal. A hússzeleteket helyezzük egy tepsibe, majd hozzáadjuk a fokhagymát is összezúzva. Adjunk hozzá némi olajat és vizet, majd fedjük le alufóliával.

Helyezzük a hússzeleteket egy 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük őket fél órán keresztül, ezután fordítsuk meg a húst, és süssük további 15 percig.

A karfiolt szedjük szét kisebb darabokra, majd sós vízben pároljuk meg őket.

A besamell mártás elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Adjuk hozzá annyi tejet, hogy megfelelő legyen a sűrűsége. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel.

A húshoz adjuk hozzá a megpárolt karfiolt, majd öntsük hozzá a besamell mártást is. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és helyezzük vissza sütőbe addig, amíg a sajt meg nem olvad.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

RSS
Follow by Email