Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

A vöröshagymát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon 10 percig pirítjuk rajta a megtisztított, vékonyan felkarikázott hagymát. Azután megszórjuk egy kis liszttel, és így is megpirítjuk.

Hozzáadjuk a fehérbort, valamint 1 liter vizet, adunk hozzá 2 db húsleveskockát, majd addig keverjük, amíg a kockák teljesen fel nem oldódnak. A leves ízesítéséhez használjunk sót, borsot ízlés szerint. Ízesítés után forraljuk fel, majd pedig kis lángon további 20 percig főzzük.

A bagetteket vágjuk fel szeletekre, a karikákat helyezzük egy tepsibe. Süssük őket addig 220 fokos sütőben, amíg szépen arany barnára nem sülnek.

A levest szükség esetén, ismét megsózzuk, megborsozzuk. Elosztjuk 6 db tűzálló csészében, mindegyik adagra 1-1 szeletet teszünk a pirított bagettekből, majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Utolsó lépésként visszarakjuk az edényeket a 220 fokos sütőbe legalább 5-7 percre.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email