Frankfurti leves

Frankfurti leves

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd pirítsuk meg. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagyma gerezdet, valamint a meghámozott és apróra felkockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd megszórjuk majoránnával és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Adjunk hozzá 1 liter vizet.

A virslit vékony karikákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk őket.

Közben a vékonyra szeletelt, előzőleg pár csepp olajon is beletesszük, és együtt forraljuk. Petrezselyemmel díszítjük

Mikor a burgonya elkezdett puhulni, adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott kelkáposztát is. Ha a káposzta is majdnem elég puha, akkor egy kevés liszttel és olajjal rántást készítünk, majd adjuk hozzá a tejfölt, valamint 1 dl vizet, és keverjük simára. Adjuk hozzá a rántást a leveshez, hogy megfelelően besűrítjük a forrásban lévő levest, majd hozzáadjuk a megpirított virsliket. Forraljuk további néhány percet.

.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email