Füstölt sajtos tarja

Füstölt sajtos tarja

A tarját tisztítsuk és szárítsuk meg, majd a tejföl egyik felében forgassuk meg. Ha elkészült, tegyük be másnapig a hűtőbe.

A padlizsánt mossuk meg alaposan, majd vágjunk belőle karikákra. Ízesítsük őket sóval, majd a felesleget töröljük le róla egy kis idő után.

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olajat, majd pirítsuk meg a padlizsán karikákat mindkét oldalukon.

A paradicsomokat mossuk meg, majd szeleteljük fel. A hagymákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel vékony karikákra őket. Szórjuk meg a padlizsánt és a hagymát némi sóval és borssal.

Az előző este félretett hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat forró olajban.

Egy jénaiba kezdjük el az alapanyagokat rétegesen elrendezni. Első réteg legyen a hús, padlizsán, valamint a paradicsom. Ezek tetejére ismét helyezzünk egy hús réteget, majd jöhet ismét a padlizsán és a paradicsom, valamint a hagyma.

Szórjuk meg egy kis kakukkfűvel, és a maradék tejfölt öntsük a tetejére. A sajtot reszeljük rá, majd szórjuk a felső rétegre.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd süssük 20-25 percig.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email