Fűszervajas csirkebatyu

Fűszervajas csirkebatyu

A csirkemellet alaposan megtisztítsuk, majd szárazra töröljük, majd vágjuk belőle vékony szeleteket.

A fűszervaj elkészítéséhez a vajat keverjük el a megtisztított és szétzúzott fokhagymával. Adjunk hozzá sót, valamint rozmaringot, bazsalikomot, petrezselyem zöldjét, valamint a kakukkfűvet.

Dolgozzuk össze őket alaposan, majd tegyük be a hűtőbe egy kis időre.

A leveles tésztát egy lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk fel. Mindegyik tésztadarab közepére egy csirkemell szeletet teszünk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a fűszervajat is.

Ezt követően a tésztákból óvatosan batyukat formálunk, majd jól összenyomjuk őket.

Vajazzunk ki egy megfelelő méretű tepsit, majd kenjük meg a batyukat tojássárgájával. A sütőt melegítsük elő, majd süssük az ételt legalább fél órán keresztül. Ha már szép arany barnára sültek, akkor elkészültek.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

RSS
Follow by Email