Gombás zöldséges lúdgégeleves

Gombás zöldséges lúdgégeleves

A gombás zöldséges lúdgégeleves első hangzásra nem tűnik túl kívánatos ételnek :),  de tudni kell, hogy itt a lúdgége egy tésztafajtát jelent. Egyébként nagyon finom húsból készült leves.

Gombás zöldséges lúdgégeleves recept

Az alaposan megtisztított és előkészített libát vágjuk hat-nyolc részre és bő, hideg vízben kezdhetjük el főzni. Ha a víz felforrt, szedjük le a habját és adjuk hozzá a fűszereket. Mikorra a hús már kezd puhulni, hozzáadhatjuk a zöldségeket is a leveshez. Elsőként a répaféléket adjuk hozzá, majd pedig jöhet a hagyma, fokhagyma és a kelkáposzta. Ezt követően a karfiolt és borsót is hozzáadhatjuk.

Az ízesítéshez hozzáadhatjuk a paradicsomot és a felkarikázott zöldpaprikát. A levest lassú tűzön főzzük legalább 3 órán keresztül. Ha minden hozzávaló megpuhult, a húst vegyük ki és fejtsük le a csontokról.

Osszuk el tetszetősen a leveses tál aljában a kifőtt lúdgége tésztával együtt. A levest szűrjük le és forrón öntsük a tálba.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email