Grillezett pácolt bárány

Grillezett pácolt bárány

A csontozott báránycombot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd apró kockákra vágjuk fel.

A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, majd összezúzzuk.

A felkockázott húst egy üvegtálba helyezzük, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, oregánóval, valamint sóval és borssal. Adjuk hozzá egy citrom leszűrt levét, majd öntsünk hozzá egy fehérbort, valamint olajat.

Keverjük össze alaposan, adjuk hozzá a babérleveleket, majd fedjük be és tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.

Ha letelt a szükséges idő, szűrjük le a húst, majd vegyük ki a babérleveleket is. Grill sütőben vagy grillen süssük készre 15 perc alatt.

Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemzöldjével, valamint citromkarikát is adhatunk mellé. Köretként parázson sült burgonyát kínáljunk hozzá.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter