Gyümölccsel töltött liba

Gyümölccsel töltött liba

Az aszalt szilvát áztassuk be vörösborba legalább 20 percen keresztül. A libát, miután megtisztítottuk alaposan, szárítsuk meg. A száradás követően kívül belül sózzuk, borsozzuk meg. A liba máját kockázzuk fel, majd pirítsuk meg a liba zsírjában. Az almát, miután megpucoltuk, vágjuk fel szeletekre, majd pedig öntjük le citromlével.

Egy tálban keverjük össze az almát és májat, szűrjük le az aszalt szilvát, majd reszelt citromhéjjal együtt adjuk hozzá azt is a keverékhez. Keverjük jól össze, majd töltsük bele az egészet a liba hasüregébe, majd varrjuk össze.

A libát helyezzük egy nagyméretű mély tepsibe, majd az áztatáshoz használjuk a korábban használt vörösbort, majd pedig takarjuk be alufóliával.  A sütést előmelegített sütőben kezdjük, a sütéshez legalább 90 perc szükséges. Ezután vegyük le róla a fóliát, majd pedig vagdossuk be a liba bőrét kockásra. Ezután locsoljuk meg a maradék borral és süssük tovább még 2 órán keresztül.

Ha a liba jól átsült, vegyük ki a sütőből, a belsejéből szedjük ki a sült almát, majd helyezzük a liba köré a tálon.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email