Gyümölcsös sonkás sertésborda

Gyümölcsös sonkás sertésborda

A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. A őszibarack darabokat kockázzuk fel, a levébe pedig dobjuk bele a mazsolákat. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk fel.

Egy serpenyőben kezdjünk el olajat hevíteni, majd kezdjük el a gombadarabokat párolni benne. Amikor elkészült, adjuk hozzá a barackot, a mazsolát, valamint a sonkacsíkokat. Melegítsük össze őket.

A hús szeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk meg. Forró vajon pirítsuk meg mindkét oldalukon, majd ha szép ropogós lett, adjuk hozzá a barackbefőtt levét, majd pároljuk puhára benne.

A hússzeleteket vegyük ki, tegyük félre, majd az olajhoz adjuk hozzá a lisztet, a tejszínt, valamint az 1 dl száraz fehérbort. Forraljuk fel a keveréket, majd keverjük össze a gombás-gyümölcsös gépsonkával.

Köretként készítsünk hozzá párolt rizst.

A hússzeleteket tálra rendezzük, hozzáadjuk a rizst, majd leöntjük a boros mártással.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email