Házi grill kolbász

Házi grill kolbász

A házi grill kolbász rendkívül közkedvelt magyar étel, manapság nagyon divatos a nyári hónapokban otthon grillezni. Többnyire a boltban vásárolt kolbászokat sütik meg. De annak akinek nem felel meg a bolti fűszerezés, esetleg egyedibb ízvilágra vágyik, akkor ajánlom figyelmébe az alábbi receptet.

Házi grill kolbász recept

A sertés és marha vagdalt húst keverjük össze egy tálban a pirospaprikával, a fekete borssal, a borsikafűvel, valamint a sóval, valamint adjunk hozzá egy szétpréselt fokhagymát is. Keverjük össze alaposan, majd tegyük hűtőbe pár órára.

Az idő elteltével formázzunk belőle 5-6 centis kolbászokat, előtte vizezzük be a kezünket, hogy egyszerűbb legyen.

Grillkolbász sütése

Helyezzük a kolbászokat egy forró grillrácsra, majd mindkét oldalukat süssük legalább 8 percen keresztül. Tálaláskor kínálhatunk melléjük mustárt, vagy akár tormát.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email