Hirtelensült csirkemáj meggyszósszal

Hirtelensült csirkemáj meggyszósszal

Az alaposan megmosott, felszeletelt máj mindkét oldalát szórjuk meg borssal, kenjük be alaposan tejföllel és tegyük félre 20-30 percre.

A meggyet mossuk meg, majd magozzuk ki. Ezt követően pároljuk meg egy kis vajon. Az ízesítéshez használjunk némi fahéjat. A lisztet, cukrot, valamint a többi hozzávalót keverjük össze, majd adjunk hozzá némi vizet. Ezután adjuk hozzá az egész keveréket a párolt meggyhez. Együtt forraljuk fel őket, majd adjuk hozzá a petrezselymet is.

Egy serpenyő alját dörzsöljük át a fokhagyma gerezdekkel, majd melegítsük meg benne a vajat. Ebben süssük ki nagy lángon a máj szeleteket. Miután kész van, ízlés szerint sózzuk meg.

Tálaláshoz kiváló választás lehet a krumplipüré, valamint az elkészített meggyszósz.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email