Húsos rakott cukkini

Húsos rakott cukkini

A cukkínit mossuk meg alaposan, vágjuk fel karikákra, majd a közepét vágjuk ki a magok miatt.

A burgonyát hámozzuk meg, majd tisztítást követően vékony karikákra vágjuk fel és sózzuk meg.

A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk fel apró darabokra.

Az olajat kezdjük el hevíteni egy serpenyőben, majd kezdjük el párolni a vöröshagymát. Ha végeztünk, szórjuk meg fűszerpaprikával, majd adjunk hozzá 1 dl vizet.

Adjuk hozzá a sertéshúst, majd a fűszerezéshez használjunk paprikakrémet, fűszerpaprikát, sót és borsot. Tegyünk rá fedőt, majd pirítsuk félkészre a húst.

Vegyünk egy tepsit, majd kenjük be olajjal, majd szórjunk bele zsemlemorzsát. A felkarikázott krumplit és cukkinit helyezzük a tepsi aljára, majd szedjük rá a hús harmadát. Öntsünk rá egy kis tejfölt, majd ismételjük meg ezt a réteget. A legfelső réteg krumpli és cukkini legye, majd kenjük be ismét tejföllel, adjuk hozzá a reszelt sajtot is.

A sütőt melegítsük elő 200 fokosra, majd terítsünk egy alufóliát a tepsire és süssük legalább 30 percig. Vegyük le az alufóliát, majd hagyjuk, hogy a sajt is szépen megpiruljon, ehhez 8-10 perc elegendő.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email