a bárány feje és lábszára, 8 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csokor lestyán, 1 csokor kapor, 4 tojás, 1 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 15 dkg rizs, 7 szem bors, 1-2 mokkáskanál, citromsav ízlés szerint, só
A húst készítjük elő, hideg és sós vízben. Adjuk hozzá az egész borsot és az apróra zúzott fokhagymát. A répát és a petrezselymet reszeljük le és egy kis olajon pirítsuk meg őket. Ezt követően hozzáadhatjuk a már készülő leveshez.
A rizst is adjuk hozzá a levesünkhöz. A tojásokat is buggyantsuk óvatosan bele. Vágjuk apróra a zöldfűszereket és kevéssel a főzés befejezése előtt szórjuk a fazékba.
A fazekat vegyük le a tűzről és dolgozzuk el a tojássárgáját a tejföllel és adjuk hozzá a kész leveshez némi citromsavval együtt. Ez az erdélyi ünnepi leves nagyon finom és egyedi ízvilággal rendelkezik.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.