Illatos töltött csirke

Illatos töltött csirke

A csirkét alaposan mossuk meg, majd pedig töröljük szárazra. A külsejét dörzsöljük be némi sóval, majd tegyünk ugyanígy a belsejével is. A csirke hasüregét kenjük be olajjal, majorannával, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelék elkészítéséhez először tisztítjuk meg a csirke máját, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Forró olajon 1 percig süssük, szórjuk meg majorannával, sózzuk ízlés szerint, majd pedig tegyük félre, és várjuk meg, amíg kihűl.

A májat egy villa segítségével törjük össze, sózzuk meg, majd helyezzük át egy másik tálba. Hámozzuk meg az almákat, majd kockázzuk fel őket. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet is, majd ezzel együtt adjunk hozzá a töltelék többi hozzávalóját is. Az egészet alaposan dolgozzuk össze, majd töltsük be a csirke hasüregébe a keveréket. Ha ez megtörtént, varrjuk be a csirkét, tegyük be egy nagyobb, mély tepsibe, és  töltsünk mellé fehérbort.

Fedjük le, majd pedig legalább 40 percen át pároljuk. A párolás közben saját levével locsolgassuk meg néhányszor. Miután a csirke eléggé megpuhult, adjunk hozzá a pecsenyeléhez némi mézet. Ezt követően süssük meg alaposan a csirkét, rendszeresen locsolgatva a mézes pecsenyelével. Sütés közben hozzáadhatjuk a negyedbe vágott és citrommal belocsolt almákat is, így amíg a csirke megsül, addig az alma is alaposan megpárolódik.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email