Jóasszony pecsenyéje

Jóasszony pecsenyéje

A tarját klopfoljuk ki mindkét oldalán, a zsírosabb részeket a szélén vagdossuk be egy élesebb kés segítségével. A szeleteket szórjuk meg borssal, majd mindkét oldalát dörzsöljük be fokhagymával. Következő lépésként a hússzeleteket kenjük be mustárral, majd tegyük félre legalább 15 percre.

A hagymát hámozzuk meg, majd daraboljuk fel vastagabb karikákra. Ezután forró olajon vagy zsíron süssük őket addig, míg üvegesek nem lesznek. Tegyük ezt is félre, de tartsuk őket melegen. A tarjaszeleteket forgassuk meg lisztben, majd forró olajban dobva hirtelen süssük meg őket.

A tálalás során a sült krumpli kerüljön a tányérok aljára, ennek a tetejére helyezzük rá a tarjaszeleteket, végül pedig a hagymakarikákat is tegyük rájuk. Az ételhez kiváló kiegészítő lehet egy friss káposztasaláta is.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email