Káposztás kacsa

Káposztás kacsa

A megtisztított és száraz kacsa hasüregét dörzsöljük be sóval, majorannával majd pedig helyezzük bele a két savanyúbb almát. Rakjuk a kacsát egy méretben hozzáillő tepsibe, majd tegyük be a sütőben és nagy hőmérsékleten kapassuk meg, Ezután vegyük lentebb a hőfokot, és süssük félkészre a kacsát.

A tepsiben lévő kacsát rakjuk körbe savanyú káposztával, sütés közben pedig folyamatosan locsolgassuk a saját levével. addig süssük, amíg rendesen megpuhul. A krumplit főzzük meg, majd távolítsuk el a héját. Ha ez megtörtént, vágjuk fel őket hosszában 4 darabra. A sütéshez használt olajat hevítsük fel, majd kicsit pirítsuk meg a köményt benne. Ezután hozzáadhatjuk a krumplit, és alaposan megsütjük.

Tálalás előtt a kacsát feldaraboljuk, és a mellette párolt káposzta tetejére helyezzük a darabjait. Köretként a köménnyel sütött sült krumplit kínáljuk hozzá, melyek tetejét pirított szalonnával díszítjük.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email