Kapros halleves

Kapros halleves

A pontyot daraboljuk fel és amennyire csak lehetséges, szedjük ki a szálkákat belőle. Ezt követően a felmelegített vajon pároljuk meg a halat.

Párolás közben hintsük meg pirospaprikával és zsemlemorzsával, majd öntsük fel 1,5 liter forró vízzel. A kaprot csokorba kötve és dobjuk a levesbe, hogy könnyen kivehessük,ha végeztünk. Az ízesítéshez használjunk sót, valamint az egyben hagyott hagymát.

Miután a hal megpuhult, vegyük ki a levesből a kaporcsokrot, az egész hagymát és lassan, folyamatos keveréssel adjuk hozzá a tejfölt. A tálalást követően a leves tetejét szórjuk meg a pirított, apró kockákra vágott toastkenyérrel.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email