Kapros gombás pulykamell

Kapros gombás pulykamell

A pulykamellet tisztítás után vágjuk fel vékony csíkokra. Tisztítsuk meg a gombát, majd szintén szeleteljük fel őket. A kaprot vágjuk apróra, majd pedig a fokhagymákat préseljük össze. Körülbelül 2 evőkanál olajon pároljuk meg a gomba szeleteket, majd tegyük félre, de tartsuk őket melegen.

A maradék, körülbelül 3 evőkanál olajat használjuk majd a hússzeletek sütéséhez. Helyezzük bele a pulykamell szeleteket, az összezúzott fokhagymát, borsozzuk meg, majd pedig adjuk hozzá a gombát is. Az egészet szórjuk meg némi liszttel, majd a 1,5 dl zöldség levest öntsük hozzá és pároljuk meg őket.

Amikorra a hús már elkezdett megpuhulni, a felaprózott kapor felét adjuk hozzá. Ha a hús már teljesen megpuhult, és a leve is elfőtt rendesen, öntsük rá a tejszínt is. Adjuk hozzá a felvágott kapor másik felét, majd pedig az egészet melegítsük fel újra.

Sós vízben ekkor már elkezdhetjük a szarvacskatésztát is főzni. A tálalás során először a tésztát helyezzük a tányérokra, a tejszínes gombás pulykamell csíkokat ennek a tetejére tesszük majd.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email