Kapros tejszínes csirke

Kapros tejszínes csirke

A csirkemellet mossuk meg, majd szárítsuk meg. Vágjunk belőle csíkokat.

A vöröshagymákat tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. A vajat olvassuk meg, majd dinszteljük meg benne a hagymát.

A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, adunk hozzá némi szárnyas fűszer keveréket, valamint egy kis szerecsendiót.

Adjuk hozzá a húst a hagymához, keverjük össze alaposan, majd szórjunk rá liszt. Közepes lángon fedő alatt pároljuk meg. Időnként megkeverjük meg, nehogy leégjen az alja.

Az uborkát vágjuk vékony csíkokra, a kaprot pedig vágjuk fel apróra.

Ha a csirkemell megpuhult, hozzákeverjük a kígyóuborkát és a kaprot, majd levesszük a tűzről.

Adjuk hozzá a húsleves alaplevet, tegyük vissza tűzre, majd jöhet a tejszín is. Közepes lángon főzzük sűrűre.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email