Karfiol krémleves

Karfiol krémleves

A karfiol alaposan megmossuk, majd a leveleit eltávolítjuk. A karfiol fejét rózsákra szedjük szét, szükség esetén ismét leöblítjük és lecsepegtetjük. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk.

A vajat fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, és 3-4 percig pirítjuk benne. A vajhoz hozzáadjuk a karfiolt, és együtt pirítjuk tovább őket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldségleves alaplevet. Hozzáadunk 1 dl tejszínt is, majd mérsékel tűzön, résnyire nyitott fedő alatt felforraljuk kb. 15 percig.

Eközben a maradék tejszínből habot készítünk a leves díszítéséhez, ha elkészült, betesszük a hűtőbe.

A megpuhult karfiolt botmixerrel pürésítjük közvetlenül a fazékban. A levest ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint szerecsendióval ízesítjük. Tetszés szerint tejszínhabot teszünk a tetejére, és paprikával megszórva, petrezselyemzöldjével megszórva tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email