Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

A kelkáposzta főzelék egy egészséges és közkedvelt étel. Viszonylag olcsón és gyorsan elkészíthető.

Kelkáposzta főzelék recept

A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd apróra vágjuk fel, ezután a fokhagyma gerezdet is vágjuk fel. A kelkáposztát vágjuk fel körülbelül 1 centiméter széles csíkokra. A burgonyát tisztítsuk meg a héjától, majd pedig kockázzuk fel.

Egy nagyobb méretű lábasban kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott vörös-, és fokhagymát. Ha ez elkészült adjuk hozzá a csíkokra vágott kelkáposztát, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát is.

Ízesítsük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd pirítsuk meg alaposan. Ha szépen megpirult, adjunk hozzá annyi vizet, ami éppen ellepi majd az alapanyagokat, majd főzzük puhára.

A rántás elkészítéséhez felhevítjük az olajat, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.

Adjunk hozzá némi vizet, majd óvatosan hozzáöntjük a főzelékhez, folyamatos keverés mellett. Ezután újra felforraljuk az főzeléket, és el is készült az étel.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email