Kijevi pulykatekercs

Kijevi pulykatekercs

A pulykamell filék mindkét oldalát klopfoljuk ki, majd jól sózzuk meg. A vajat keverjük habosra, és adjunk hozzá 5 dkg reszelt trappista sajtot, valamint a finomra felvágott tárkonyt. Az ízesítéshez használjunk egy kanál citromlevet és borsot. Helyezzük az egészet egy kiterített alufóliára, majd tekerjük fel óvatosan úgy, hogy henger alakú legyen.

Ha a fagyasztóban megszilárdult a keverékünk, vegyük ki, majd osszuk el 4 felé és rakjuk rá a pulykamell filékre. A hússzeleteket csavarjuk fel úgy, hogy szép hengereket alkossanak, ezután hústűvel tűzzük össze a széleiket. A feltekert és összetűzött filéket forgassuk meg lisztben, sajtos tojásban, majd pedig a zsemlemorzsában is. Ezután megint újra forgassuk meg tojásban, majd ismét a morzsában.

A tekercsek sütését felhevített, bő olajban végezzük, mozgatáskor vigyázzunk, nehogy átszúrjuk őket. A sütést követően csepegtessük le róla az olajat, majd helyezzük őket egy-egy tál sült krumplira.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email