Kótyagos kappan

Kótyagos kappan

A kakast mossuk meg alaposan, majd töröljük szárazra. Ha ez megtörtént daraboljuk fel, majd pedig tegyük egy mély, nagyobb méretű hőálló tálba. Süssek meg hirtelen az előre felhevített olajon. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pedig vegyük ki az olajból és tegyük félre, de tartsuk melegen.

A maradék olajban pirítsuk meg üvegesre a finomra aprított hagymát, fokhagymát, majd pedig tegyük vissza a kakast is. Adjuk hozzá a 3 dl vörösbort, majd pedig fűszerezzük meg rozmaringgal és a babérlevéllel. Takarjuk le az egészet és tegyük be a sütőbe, ahol süssük tovább 1 órán keresztül. A sütési idő felénél vegyük le a tálról a fedőt és locsolgassuk meg a húst a saját levével. A sütés 50.-dik perce környékén adjuk hozzá az olívabogyókat is. A kakas akkor van kész, ha a húsa szépen megpirult, ezt követően akár azonnal is tálalhatjuk.

Kínálhatjuk friss kenyérrel, vagy akár fokhagymás bagettel is.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email