Libacomb székely módra

Libacomb székely módra

Libacomb székely módra recept

A libacombokat mossuk meg, majd a szárítást követően sóval és borssal szórjuk meg őket. A hagymát aprózzuk fel, majd pedig pároljuk forró libazsírban addig, míg üveges nem lesz. Közben szórjuk meg pirospaprikával. A libacombokat helyezzük a forró zsírba, majd süssük addig, míg szép piros nem lesz.

Közben locsolgassuk néha a húslevessel, valamint forgassuk őket, hogy egyenletesen süljenek meg. A birsalmát kockázzuk fel apróra, valamint a savanyú káposztát is aprítsuk fel. Ezután addig pároljuk őket, még elég puhák nem lesznek. Az ízesítéshez használjunk babérlevelet, borsikafűt, valamint egy csokorba között kaprot.

Ha minden megpuhult, adjuk hozzá az egészet a libacombhoz, majd alaposan melegítsük őket össze. Vegyük ki a babérlevelet, valamint a fűszercsokrokat belőle, majd adjunk hozzá 2 dl tejfölt. A recept a székely módra jelzőt a borsikafű, valamint a kapor együttes használata miatt kapja.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email