Libanyak mazsolával

Libanyak mazsolával

Első lépésként áztassuk tejbe a zsemlét, majd alaposan nyomkodjuk ki belőle, majd helyezzük egy tálba. A vöröshagyma fejet tisztítsuk meg, majd vágjuk fel vékonyra. A libamájat és a libahúst apró kockákra vágjuk fel és tegyük félre.

A hagymát forró olajon pároljuk üvegesre, majd keverjük hozzá a húst, valamint a májat. Ha megsültek, hagyjuk lehűlni, majd tegyük abba a tálba, amibe az áztatott zsemlét. Egy villával törjük össze a tojásokat. Adjuk hozzá a felaprított petrezselyem zöldjét, a mazsolát, és mindezt adjuk hozzá a húshoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pedig keverjük el a nyers tojással.

A libanyakról lefejtett bőr egyik végét varrjuk be, töltsük bele a mazsolás húsos keveréket, aztán a másik végét is elvarrva zárjuk be a bőrt. Következő lépésként helyezzük egy hőálló edénybe, locsolgassuk némi felmelegített libazsírral, majd tegyük be a sütőbe. A sütő legyen előmelegítve, sütés közben pedig gyakran locsolgassuk a húst a saját levével. A sütés addig tart, míg az egész ropogósra nem sül. Az étel hidegen, valamint melegen is fogyasztható.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email