Máglyarakás

Máglyarakás

Egy közepes mérető jénai tálat alaposan kenjünk ki vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.

A cukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze a tojássárgájával, majd öntjük hozzá a tejet.

A már szikkadt kalácsot vágjuk fel szeletekre, majd forgassuk meg a cukros tojásos keverékben. Helyezzük őket a jénaiba szorosan egymás mellé.

Hámozzuk meg az almákat, majd szeleteljük fel. Az alma szeletek felét helyezzük a kalács tetejére, majd adjunk hozzá némi mazsolát is. Szórjuk meg fahéjas kristálycukorral, ezzel el is készült a réteg.

A következő réteghez ismét kalácsot használjunk, majd pedig jöhet az almás mazsolás réteg is. Szórjuk meg ezt a réteget is fahéjas cukorral. Ha elértünk az utolsó réteghez, arra már ne szórjunk cukrot.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd süssük legalább 20 percig a máglyarakást.

Keverjünk össze 3 tojásfehérjét 5 dkg kristálycukorral, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál sárgabarack lekvárt is. Ha elkészült a máglyarakás, öntjük rá a habot, majd simítsuk el.

Tegyük vissza a sütőbe, majd addig süssük tovább, amíg meg nem szilárdul a hab rajta. Ha kihűlt helyezzük a hűtőbe, majd hidegen tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email