Mandulás pisztráng

Mandulás pisztráng

A pisztrángokat alaposan mossuk meg, majd pedig töröljük meg őket. Ha megszáradtak, dörzsöljük át a külső és belső felületeiket egy fél citrom levével. Sózzuk és borsozzuk meg őket ízlés szerint, ezután forgassuk meg őket lisztben úgy, hogy egyenletesen fedje be a liszt a halat.

A lisztezett halat egy kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalán, majd pedig csepegtessük le az olajat róluk és tartsuk őket melegen. Az apróra tört mandulát pirítsuk meg az előzőleg használt olajban, egy kanálnyi mennyiséget viszont tegyünk félre. Ezt a kanálnyi mandulát keverjük össze egy evőkanál liszttel, majd öntsük fel tejszínnel és tejföllel. Ehhez még adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Ezt a mártást öntsük a sült pisztrángok alá, majd az egészet szórjuk meg a félretett pirított mandulával.

Az ételhez köretként uborkás krumplis salátát ajánlunk.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email