Marhahúsos pirog

Marhahúsos pirog

Vegyünk egy tálat, tegyünk bele a lisztet, a vajat, sót, valamint némi vizet és dolgozzuk őket alaposan össze. Ha a tészta teljesen sima, takarjuk be, majd tegyük be a hűtőbe körülbelül 2 órára.

Vágjuk fel a hagymát, majd vajon pároljuk meg, utána pedig szórjuk meg petrezselyemzöldjével. A sült marhahúst daráljuk össze, majd keverjük össze a hagymával.

Lisztezzük meg a gyúródeszkát, majd formázzunk egy hengert a tésztából. Ebből vágjunk le egyforma méretű darabokat, majd lapítsuk ki őket. Kanalazzuk rájuk a húst az egyik felükre, majd takarjuk le a másik felével. Nyomkodjuk össze a széleit, úgy, hogy szép kerek formát kapjunk.

A töltött pogácsákat tegyük egy sütőlapra, majd kenjük be tejjel összekevert tojással. Helyezzük az ételt egy előmelegített sütőbe, majd legalább fél órán keresztül süssük.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter